به نقل از متال بولتن، در هفته گذشته، میانگین قیمت بیلت صادراتی ایران ۴۵۸.۵ دلار به ازای هر تن بود که نسبت به هفته پیش از آن، افزایش ۱.۵ دلاری معادل ۰.۳ درصدی را نشان می‌دهد.
روند قیمت فولاد صادراتی ایران

به گزارش فولادنامه به نقل از انجمن فولاد ایران، میانگین قیمت اسلب صادراتی ایران نیز در هفته گذشته ۴۳۷.۵ دلار به ازای هر تن بود که نسبت به هفته پیش از آن، افزایش ۲.۵ دلاری معادل ۰.۶ درصدی را نشان می‌دهد.

قیمت‌های منتشرشده توسط متال بولتن نشان می‌دهد که قیمت فوبِ اسلب صادراتی ایران در هفته گذشته ۰.۶ درصد افزایش یافت و اسلب در قیمت ۴۳۰ تا ۴۴۵ دلار به ازای هر تن معامله شد. در هفته گذشته، قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران در بنادر کشور ۴۵۵ تا ۴۶۲ دلار به ازای هر تن بود که میانگین این قیمت‌‌ها نسبت به قیمت‌های ۲۶ مرداد، افزایش ۰.۳ درصدی را نشان می‌دهد.

قیمت‌ها در بازار جهانی فولاد به پایین‌ترین میزان از آذرماه سال ۱۳۹۹ رسیده است و چشم‌انداز روشنی نیز برای احیای قیمت‌ها در کوتاه مدت وجود ندارد. هفته گذشته دولت چین اعلام کرد که ۳۰۰ میلیارد یوان، معادل ۴۴ میلیارد دلار، در زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند اما حتی اعلام این بسته محرک اقتصادی نیز نتوانست رشد قابل توجه قیمت سنگ آهن و محصولات فولادی را رقم بزند.

حتی اعلام بسته ۳۰۰ میلیارد یوانی (۴۴ میلیارد دلاری) دولت چین برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها نتوانست شور و هیجانی در بازار جهانی فولاد ایجاد کند. در اقتصاد چین چه می‌گذرد و آیا فولادسازان سایر نقاط دنیا باید انتظار بهبود اوضاع چین را داشته باشند؟

همه فکر می‌کردند که بازار فولاد در چین که تحت تأثیر کووید-۱۹ تخریب شده بود، چرخشی به سمت بهبودی را آغاز کرده است. با این حال، بسیاری از موانع دیگر به جز شیوع کرونا، چه در بلندمدت و چه کوتاه مدت، اکنون بر سر راه بهبودی این بازار قرار دارند.

قطع برق و کاهش تقاضای ناشی از بحران ساخت‌وساز در چین، موانعی در مسیر رشد بازار فولاد هستند. حتی بدتر از این، تأثیرات ناشی از سرریز این عوامل به سایر حوزه‌ها، بر عرضه کالاهای حیاتی مانند زغال سنگ کک‌شو و سنگ آهن تأثیر گذاشته است.

مانند هند، رشد زیرساخت‌ها نقش عمده‌ای در مصرف فولاد چین ایفا می‌کند. با این حال، به دلیل روند کند فعالیت‌های اقتصادی در دورانِ پساکووید-۱۹ و بدتر شدن بحران املاک و مستغلات در چین، بخش فولاد آن‌طور که پیش‌بینی شده بود، به رونق بازنگشته است.

پیش‌بینی‌ها بد به نظر می‌رسد. این امر در اظهارات لی گانپو، موسس و رئیس گروه فولاد هبئی جینگیه مشهود بود. گزارش‌ها حاکی از آن است که گانپو چند هفته پیش در جلسه‌ای در یک شرکت خصوصی هشدار داده که تقریباً یک‌سوم کارخانه‌های فولاد چین ممکن است ورشکست شوند. این امر منجر به اختلالات گسترده در زنجیره تأمین فولاد می‌شود.

قیمت‌های منتشرشده توسط متال بولتن نشان می‌دهد که در هفته گذشته قیمت اسلب صادراتی CIS با افزایش ۳.۶ درصدی به ۴۳۰ دلار به ازای هر تن رسید. قیمت شمش صادراتی CIS نیز از ۵۲۱ دلار به ۵۰۵ دلار به ازای هر تن رسید.

در نمودار زیر، روند قیمت اسلب و بیلت صادراتی ایران در یک ماه گذشته را ببینید:

 



نمایش ساده


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین