یک کارشناس صنعت فولاد گفت: مدیریت زنجیره فولاد کشور دستخوش تصمیمات و فشارهای سیاسی و سوء‌مدیریت قرار دارد، اظهار کرد: دولت نسبت به جلوگیری از صدور بی‌رویه مجوز صنایع فولادی بالادستی ورود کند.
مجوزهای کاغذی؛ بلای جان فولاد

به گزارش فولادنامه، رامین راد گفت: دادن مجوزهای کاغذی با توجه به مشکلات پیرامون صنعت فولاد و بخش معدن نه‌تنها راه‌گشا برای رسیدن به اهداف سال‌های آینده نخواهد بود، بلکه موجب عدم اطمینان سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به دولت خواهد شد.
این فعال بازار فولاد افزود: در حال حاضر که ظرفیت اسمی افق ۱۴۰۴ تولید فولاد در کشور محقق شده است، شاهدیم که به دلیل نبود منابع انرژی و مشخصا گاز در سال ۱۴۰۰ تنها ۲۹ میلیون تن و در سال ۱۴۰۱ و سال جاری نیز تقریبا همین رقم معادل نصف ظرفیت اسمی ایجاد‌شده تولید می‌شود.
«راد» بیان کرد: از آنجا که برای تولید یک تن فولاد خام حدود ۳ تن سنگ‌آهن مورد نیاز است نزدیک به ۱۷۰ میلیون تن نیاز سنگ‌آهن است که تامین این میزان در حال حاضر هم امکان‌پذیر نیست و برای آن برنامه‌ریزی نشده و تحقق آن به دلیل عدم‌توسعه اکتشافات دور از باور است.
به گفته وی، برای چالش تامین سنگ و مواد اولیه از یک سو، تامین موقت خوراک ورودی و آب و انرژی مورد نیاز طرح از سوی دیگر باید برنامه‌ریزی‌های دقیقی انجام شود، چراکه با همین روند نهایتا تعطیلی آنها به دلیل نداشتن برنامه جهت تامین موارد مطرح‌شده و از بین رفتن فرصت‌های شغلی مناسب در پایان گریبان دولتمردان را خواهد گرفت.
این فعال معدنی همچنین عدم اکتشاف معادن در کشور را پاشنه آشیل صنعت فولاد دانست و افزود: عدم‌توازن در زنجیره تولید فولاد یک بیماری تاریخی و نبود ثبات در سیاستگذاری‌ها چالش بزرگی برای تامین مالی است.
وی تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که برای سرمایه‌گذاران سود مناسب ایجاد کنیم ولی در حال حاضر به نوعی سیستم‌های تامین مالی بیشتر از اینکه کمک‌کار صنایع باشند، برای این صنایع چالش‌زا هستند.

منبع: روزنامه جهان صنعت



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین