صادرات قلب تپنده صنعت فولاد است و این مساله می‌تواند با ارزآوری و کسب درآمدهای بیشتر چرخه اقتصادی کشور را به گردش در آورد. این درحالی است که به دلیل سیاست‌های نسنجیده طی سال‌های اخیر، صادرات فولاد شرایط نامساعدی دارد.
ضربه سیاست‌های غلط به صادرات فولاد

متاسفانه در سال‌های اخیر در حوزه فولاد مدام اصرار شده که محصول فولادی در بازار داخلی معامله شود و به اشکال مختلف از صادرات جلوگیری شده است. موضوعی که شرکت‌های فولادی را به شدت دچار مشکل کرده است. با توجه به اینکه کشور ما نهایتا ۱۵میلیون تن نیاز مصرف داخلی دارد، درنتیجه باقی تولید فولاد باید به خارج از کشور صادر شود. این در حالی است که مسوولان اگرچه در اظهارنظرهای خود موافق صادرات و ایجاد ارزش‌افزوده برای کشور هستند اما با سیاست‌های مختلف مانع توسعه صادرات می‌شوند. در این راستا در جنگ اوکراین شاهد جفاهایی در حق بخش معدن کشور بودیم؛ جایی که به دلیل درگیری دو کشور بخشی از تولید و صادرات به بازارهای جهانی کاهش یافت و سبب رشد شدید قیمت‌ها شد. درحالی که فرصت بزرگی پیش آمد که می‌توانست به افزایش درآمد صنایع فولاد کشور منجر شود، اما با صدور یک ‌بخشنامه، از توسعه صادرات جلوگیری شد. بهانه مسوولان هم این بود که تامین بازار داخل و صنایع بومی در اولویت است و اگر صادرات مهار نشود، کمبود در بازار داخلی به نوسان قیمت منجر می‌شود. این در حالی بود که کل نیاز بازارهای داخلی ۱۵میلیون تن و ۱۰ تا ۱۲میلیون تن از تولید فولاد کشور مازاد بود اما مسوولان به همین بهانه از سرازیر شدن درآمدهای ارزی و سود صادرات به فولادسازان جلوگیری کردند.
آن هم با وجود اینکه معادن بزرگ فولادی می‌توانند در زمینه رونق تولید و صادرات نقش مهمی را نه تنها در ایران بلکه در منطقه خاورمیانه ایفا کنند. در این شرایط سخت اقتصادی و با وجود تحریم‌ها مسوولان باید دست به دست معدنی‌ها دهند تا بتوانیم با توسعه صنایع مختلف شاهد اقتصاد پیشرو و امیدبخش در کشور باشیم، ‌اما وضعیت به‌گونه‌ای دیگر است.


فعال شدن یک‌سوم جمعیت کشور
در این خصوص دبیر انجمن نگهداری ساختمان‌های استان تهران با بیان اینکه صنعت فولاد پیشران صنعت ساختمان در کشور است، گفت: در صورتی که صنعت فولاد و ساختمان در کشور رونق بیشتری بگیرد تقریبا یک‌سوم جمعیت کشور در حوزه ساخت‌وساز فعال می‌شوند.
رضا موذن با اشاره به اهمیت کمک و حمایت دولت از صنعت فولاد کشور تاکید کرد: حمایت دولت می‌تواند به پیشران شدن صنعت فولاد و به تبع آن صنعت ساختمان در کشور منجر شود.
دبیر انجمن نگهداری ساختمان‌های استان تهران تصریح کرد: با رونق صنعت ساختمان در واقع یک‌سوم جمعیت ایران درگیر کار در حوزه‌های مختلف این صنعت می‌شوند و این می‌تواند در رونق کسب و کار در حوزه‌های خدمات فنی، خدمات اجرایی، تولیدکنندگان مصالح ساختمانی یا بهره‌برداران صنعت ساختمان تاثیرگذار شود.
موذن یادآور شد: توسعه صنعت فولاد به رشد و توسعه اقتصاد ملی نیز کمک می‌کند و با اقدامات حمایتی در جهت تامین منابع مالی فولادسازان قیمت محصولات فولادی نیز در بازار کاهش می‌یابد و این می‌تواند به کاهش قیمت ساختمان‌ها نیز منجر شود.
دبیر انجمن نگهداری ساختمان‌های استان تهران به مزیت‌های توسعه صادرات محصولات فولادی در بازارهای جهانی اشاره کرد و افزود: صادرات قلب تپنده صنعت فولاد کشور است و این می‌تواند با ارزآوری و کسب درآمدهای بیشتر چرخه اقتصادی کشور را بیش از پیش تسهیل کند.
موذن تاکید کرد: در این شرایط سخت اقتصادی و با وجود تحریم‌های ظالمانه ما باید دست به دست هم دهیم تا بتوانیم با توسعه صنایع مختلف شاهد اقتصاد پیشرو و امیدبخش در کشور باشیم.
دبیر انجمن نگهداری ساختمان‌های استان تهران با اشاره به کیفیت محصولات فولادی ایران، اظهارداشت: خوشبختانه در صنعت فولاد کشور کیفیت محصولات فولادی از شرایط بسیار خوبی برخوردار است و ایران با وجود معادن بزرگ فولادی می‌تواند در زمینه تولید و صادرات محصولات فولادی نقش مهمی را در منطقه ایفا کند.


لزوم حضور صادرکنندگان فولاد ایران در بازارهای جهانی
در این باره همچنین یک فعال صنعت معدن گفت: با توجه به انجام سرمایه‌گذاری‌های گسترده در صنایع فولادی و معدنی کشور، حضور قدرتمند صادرکنندگان ایرانی در بازارهای جهانی ضروری است.سعید اسلامیان افزود: خوشبختانه تاکنون در زمینه تولید فولاد، سرمایه‌گذاری‌های خوبی در کشور انجام شده است و انتظار می‌رود با توجه به این سرمایه‌گذاری، سهم و رنکینگ ایران در بازارهای جهانی و صادراتی بیش از پیش تقویت شود.
وی با اشاره به شرایط تحریم‌های ظالمانه اظهار داشت: در این شرایط حضور صادرکنندگان ایرانی در بازارهای جهانی از اهمیت زیادی برخوردار است و این می‌تواند درآمدهای ارزی بیشتری را برای شرکت‌های فعال در حوزه معدنی و صنایع معدنی داشته باشد.
این فعال معدنی یادآور شد: با توجه به مزیت‌های انرژی که در کشور ما وجود دارد، شرایط بسیار مناسبی برای فعالیت‌های صنعتی و معدنی در کشور فراهم شده است و برای حضور قدرتمند در بازارهای جهانی باید صادرکنندگان از این مزیت به خوبی استفاده کنند.
اسلامیان اظهار داشت: با توجه به اینکه در چشم‌انداز سال ۱۴۰۴ تولید فولاد کشور باید به بیش از ۵۵ میلیون تن در سال افزایش یابد این می‌تواند شرایط بهتری را برای صادرات به وجود آورد، البته برای رسیدن به این هدف بزرگ باید مواد اولیه، سنگ‌آهن ماشین‌آلات و لجستیک که از اهمیت زیادی برخوردار است تامین شود.
منبع: روزنامه جهان صنعت



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین