حضور دانش بنیان‌ها در بازار ۱۰۰ میلیون یورویی؛

مدیر عامل شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان گفت: ارزش بازار کاتالیست در حوزه فولاد با احتساب پروژه‌های جاری، حدود صد میلیون یورو است که امروزه با ظرفیت و پتانسیل‌های ایجاد شده، تقریبا همه آن توسط تولید کنندگان داخلی قابل تامین است.
ایران از واردات کاتالیست‌های فولادی بی‌نیاز می‌شود

به گزارش فولادنامه، محمدحسین مولوی زاده، مدیر عامل و نایب رییس هیئت مدیره شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان با اشاره به اینکه کاتالیست به عنوان یکی از محصولات مهم مورد نیاز صنایع کشور سال‌های زیادی از محل واردات تامین شده است، اظهار کرد: با رشد صنایع زیر بنایی از جمله صنعت پتروشیمی در کشور این حلقه حساس مورد توجه قرار گرفت و خوشبختانه با تکیه بر متخصصین داخلی امروز بخش زیادی از نیاز کشور توسط شرکت‌های داخلی فعال در عرصه صنعت کاتالیست تولید و حتی بازارهای صادراتی نیز به روی این محصولات گشوده شده است. فارغ از این دستاوردها، صنعت کاتالیست همواره به عنوان یکی از صنایع با فناوری بالا در زمره صنایع دانش بنیان قرار داشته و دارد.

او در ادامه  افزود: ارزش بازار کاتالیست در حوزه فولاد با احتساب پروژه‌های جاری، حدود صد میلیون یورو است که امروزه با ظرفیت و پتانسیل‌های ایجاد شده، تقریبا همه آن توسط تولید کنندگان داخلی قابل تامین است. البته اگر حجم مبادلات مالی صنعت کاتالیست را با صنایع مرتبط با آن چون فولاد یا پتروشیمی مقایسه کنیم شاید به نظر کوچک بیاید اما اهمیت آن به شدت برای همه صنایع بالاست. در صورت نبودن کاتالیست، صنایع پتروشیمی و فولاد در ایران با مشکل مواجه خواهند شد و به همین خاطر باید بدانیم مسیر اقتصاد مقاومتی و خودکفایی از صنایع کوچکی چون کاتالیست می‌گذرد.

مدیر عامل شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان گفت: تاکنون محصولات این شرکت در شرکت‌های فولاد مبارکه و فولاد خوزستان بارگذاری شده و یک محموله نیز به شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر تحویل داده شده که قرار است در اولین بارگذاری مورد استفاده قرار گیرد.

مولوی ‌زاده مهم ترین خواسته این مجموعه را فراهم آوری تسهیلات در برای ایجاد فرصت مطالعاتی خارج از کشور و همچنین تسهیل سازی تامین تجهیزات آزمایشگاهی و تجهیزات با فناوری بالا دانست و بیان کرد: البته شرایط کشور را به خاطر تحریم‌های ظالمانه و مشکلات در واردات برخی تجهیزات و مواد اولیه کلیدی چون نیکل و برخی مواد اولیه معدنی که در کشور تولید نمی‌شود را درک می‌کنیم و انتظار داریم دولت نیز حساسیت صنعت ما را درک کند.

شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان از زیرمجموعه های دانش بنیان شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات است که سال ۹۰ تشکیل شده و در زمینه تحقیق و تولید کاتالیست و بومی سازی دانش تولید کاتالیست فعال است.



منبع: ایراسین

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0