به گزارش فولادنامه، انجمن فولاد در نامه خود به معاون هماهنگی و محیط کسبوکار وزارت صمت و همچنین در جلسه مشترک خود با وزارتخانههای صمت و نیرو عنوان کرده بود که برنامه ابلاغی وزارت نیرو برای محدودیتهای مصرف برق واحدهای فولادی در موارد متعددی مصرف واقعی برق کارخانجات را مبنای اعمال محدودیتها قرار نداده و اعداد موجود در این برنامه با مصرف واقعی برق شرکتها مغایرت دارد.
انجمن فولاد استدلال کرده که «فارغ از دیماند خریداری شده هر یک از شرکتها، میزان محدودیت اعمالشده در تأمین برق کارخانجات زنجیره فولاد، حتی از ۵۰ درصد میانگین برق مصرفی آنان نیز بیشتر است». این در حالی است که وزیر نیرو در جلسه خود با هیئت مدیره این انجمن، وعده داده بود که حداکثر میزان اعمال محدودیت در تأمین برق مصرفی صنعت فولاد طی دوره ۳ ماهه محدودیتها، ۳۰ درصد باشد.
انجمن فولاد برای این که وعده وزیر نیرو در مورد تأمین بهتر برق صنایع فولاد محقق شود، درخواست کرده است که فعالیت شبانه کارخانجات زنجیره فولاد از ساعت ۲۳ تا ۹ صبح تا پایان تابستان بدون محدودیت تأمین برق صورت گیرد.
انجمن فولاد در نامه خود همچنین گفته است که مسائل فنی تولید فولاد در کورههای قوس الکتریکی، القایی و کوره بلند در برنامه محدودیتهای برق وزارت نیرو باید مدنظر قرار گیرد و میانگین مصرف برق مجاز هر واحد فولادی در طول ۲۴ ساعت شبانهروز باید محاسبه شود و مدیریت آن بر اساس تکنولوژی تولید هر کارخانه باید به واحدهای فولادی واگذار شود.
بدیهی است که با درنظر گرفتن مسائل فنی تولید فولاد در برنامه محدودیتها، در ساعات اوج مصرف برق مطابق با اعلام قبلی ادارات برق منطقهای، واحدهای تولیدکننده فولاد کشور نهایت همکاری با شبکه برق در رعایت سقف میانگین مصرف (کیلووات ساعت) را خواهند داشت.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامه خود عنوان کرده است که ایجاد توازن عادلانه در تأمین برق کارخانجات زنجیره فولاد، نیازمند بررسی کارشناسی و اصلاح برنامه اعلامی وزارت نیرو برای محدودیتهای تأمین برق واحدهای است.
انجمن فولاد خواستار برگزاری جلسه فوری برای ایجاد این توازن عادلانه در تأمین برق کارخانجات زنجیره فولاد شده است و جدول بازنگریشده مصرف برق برای تعدادی از شرکتهای فولادی که اعتراض آنان به انجمن واصل شده و در عین حال محدودیتهای بیشتری نسبت به بقیه واحدها برای آنان اعمال گردیده است را جهت بررسی و انجام اقدامات مربوطه ارائه داده است.
سیدمهدی نیازی معاون هماهنگی و محیط کسبوکار وزارت صمت پیرو جلسه سهجانبه وزارت صمت، وزارت نیرو و انجمن فولاد، نامه کارشناسی انجمن فولاد برای تأمین بهتر برق شرکتهای فولادی را به شرکت مدیریت شبکه برق ایران ارائه داده است. همکاری سهجانبه وزارت نیرو، وزارت صمت و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مسیر مناسبی است که میتواند باعث شود تا در شرایط اضطراری کمبود برق، تولید فولاد کشور با کمترین خسارات ممکن ادامه یابد.
منبع: چیلان آنلاین
مطالب مرتبط