رشد قیمت محصول میانی فولاد متوقف شد

شمش فولاد در بازار فیزیکی در حالی در کانال ۲۴‌هزار تومان به ازای هر کیلوگرم معامله می‌شود که معاملات این محصول میانی در بورس‌کالای ایران برای بازرگانان ممنوع اعلام شده است و این موضوع باعث ریزش مشتریان شمش در معاملات روز دوشنبه ۱۲آذرماه شد.
ریزش مشتریان شمش بورسی

از طرفی محدودیت‌های گاز برای واحدهای فولادی موجب شده است تا میزان تولید نیز کاهش یابد که این موضوع در کنار افزایش انتظارات تورمی باعت تداوم مسیر صعودی قیمت شمش در رینگ فیزیکی بورس‌کالا می‌شود.
معاملات شمش فولاد در تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران برای بازرگانان ممنوع اعلام شد و این موضوع موجب کاهش تقاضا برای شمش شد. این در حالی رخ داده است که قیمت این محصول میانی تحت‌تاثیر افزایش انتظارات تورمی به اوج خود رسیده است و فعالان فولادی از ماه‌‌‌های پیش منتظر افزایش قیمت شمش بودند تا بتوانند بخش صادرات را توسعه دهند.

همچنین با توجه به وضعیت سیاسی کشور و افزایش نرخ ارز، هزینه‌‌‌های تولید در حال افزایش است و ادامه رشد قیمت شمش به ضرر فعالان صنایع پایین‌دستی در زنجیره فولاد است و عملا بسیاری از این واحدها به سمت تعطیلی گام برمی‌‌‌دارند.

از طرفی بخش فولاد با چالشی به نام کمبود گاز در دو فصل پاییز و زمستان دست و پنجه نرم می‌کند و در این بین اعلام شد که فولادکاران باید مازاد گاز بر سهیمه خود را براساس ۳۰‌درصد فوب خلیج‌فارس خریداری کنند. این در حالی است که پیش از آن ۱۰‌درصد بیش از قیمت مصوب برای مازاد مصرف اختصاص داده می‌‌‌شد.

این موضوع در حالی مطرح شده است که کمبود گاز برای فعالان فولادی یک چالش اساسی به حساب می‌‌‌آید و اجرای چنین تصمیمی می‌‌‌تواند به طور مستقیم بر میزان فعالیت و تولید واحدهای فولادی تاثیر بگذارد.

کاهش قابل‌توجه تولید موجب می‌شود تا قیمت تمام‌شده محصولات زنجیره فولاد به‌خصوص شمش افزایش ‌‌‌یابد و با توجه به روند صعودی سایر هزینه‌‌‌های تولید، کارخانه‌‌‌های فولادی از یک‌سو با افزایش قیمت تمام‌شده روبه‌‌‌رو هستند و از سوی دیگر کاهش تولید را به همراه دارند که مجموع این دو اتفاق موجب کاهش فروش محصول برای کارخانه‌‌‌ها خواهد شد و این موضوع در شرایطی رقم می‌‌‌خورد که تهاجم چینی‌‌‌ها به بازار جهانی، صادرات را تحت فشار قرار داده است. به‌طور کلی می‌‌‌توان گفت که مجموع این مولفه‌‌‌ها در ادامه باعث افزایش قیمت و کاهش عرضه انواع محصولات فولادی می‌شود.

در حال حاضر وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور به نحوی رقم می‌‌‌خورد که فعالان این حوزه به‌اجبار محتاطانه اقدام می‌کنند و در چنین شرایطی حجم تقاضا به کمترین میزان ممکن می‌‌‌رسد. بازار فولاد به یک محرک نیاز دارد، این در حالی است که یکی از برنامه‌‌‌های مهم آینده دولت ترامپ، تحریم صادرات فولاد ایران است.

بخش فولاد سال گذشته وضعیتی مشابه با امسال را تجربه کرد؛ با این تفاوت که عوامل خارجی دخالت کمتری داشتند و نتیجه آن در سه‌ماه پایانی سال گذشته خود را نمایان کرد. برای سال‌جاری نیز باید به انتظار سه‌ماه پایانی سال و تصمیم‌‌‌های جدید دولت‌‌‌ و برنامه‌‌‌های احتمالی تحریم نشست.

کاهش قیمت شمش در رینگ فیزیکی
بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران در روز دوشنبه ۱۲ آذرماه نشان می‌دهد که نسبت حجم معاملات به عرضه شمش از ۵۰‌درصد در هفته نخست آذرماه به ۳۷‌درصد کاهش داشته است که ۱۳‌درصد افت را گزارش می‌کند. بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که حجم عرضه این محصول میانی فولادی در روز ۱۲آذرماه ۱۴۰۳ نسبت به هفته گذشته ۱.۲‌درصد کاهش داشته است.

بررسی معاملات روز دوشنبه ۱۲آذرماه نشان می‌دهد بورس‌کالا میزبان عرضه ۲۳۶‌هزار و ۷۶۷تن شمش بود که با توجه به تقاضای ۰.۵برابری نسبت به عرضه ۳۷‌درصد از عرضه‌‌‌ها مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون شمش در معاملات روز دوشنبه ۱۲آذرماه ۲۴‌هزار و ۱۴۱تومان به ازای هر کیلوگرم بود که کاهش ۰.۱درصدی را نسبت به هفته پایانی آبان‌ماه گزارش می‌کند.

همچنین بررسی رینگ فیزیکی نشان می‌دهد که میزان عرضه و معاملات در روز ۱۲آذرماه نسبت به هفته نخست ماه جاری به ترتیب ۱.۲‌درصد و ۳۵‌درصد کاهش داشته‌‌‌ است. قیمت پایه تعیین‌شده برای عرضه‌‌‌های شمش در بازه ۲۲‌هزار و ۶۰۰ تا ۲۴‌هزار و ۵۴۷تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شد. میانگین قیمت پایه شمش در روز معاملاتی ۱۲آذرماه ۲۳‌هزار و ۵۷۳تومان به ثبت رسید که نسبت به هفته گذشته ۰.۷‌درصد افت را گزارش می‌کند.

شمش با میانگین قیمت ۲۴‌هزار و ۱۴۱تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار فیزیکی مورد معامله قرار گرفت که با احتساب هزینه حمل و ارکان بورس و مالیات ارزش‌افزوده شمش ۲۷‌هزار تومانی به ازای هر کیلوگرم به واحدهای نورد می‌رسد و در نتیجه کف قیمت میلگرد به ۳۰‌هزار تومان به ازای هر کیلوگرم می‌‌‌رسد.

اما با توجه به خریدهای اعتباری در رینگ فیزیکی، میلگرد در بازار آزاد با قیمت ۲۹‌هزار تومان به ازای هر کیلوگرم عرضه می‌شود و با توجه به رکود ساخت‌وساز و افزایش قیمت‌ها عملا میلگرد مشتری ندارد و باید منتظر رینگ فیزیکی بی‌‌‌رمق مقاطع طویل در پایان هفته بود.

در تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای روز دوشنبه ۱۲آذرماه سال‌جاری، شرکت فولاد خوزستان ۵۰‌هزار تن انواع شمش را عرضه کرد که با تقاضای ۱۸‌هزار و ۷۰۰تنی مواجه شد و در نهایت ۱۵‌هزار و ۷۰۰تن با میانگین قیمت ۲۴‌هزار و ۹۵۳تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت.
منبع: دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0