به گزارش فولادنامه به نقل از اکوبان، شرکت فولاد مبارکه در چند سال اخیر با نگاه توسعه ای به دنبال نقش آفرینی بیشتر در صنعت فولاد کشور است و همین نگاه باعث شده تا این مجموعه امروز از مهمترین و اثر گذار ترین مجموعه های تولیدکننده فولاد کشور باشد. مبارکه در سال های اخیر سهم بسیار زیادی در تامین مواد اولیه مورد نیاز برای صنایع پایین دست داشته است. حال در چشم انداز این مجموعه افزایش بهره وری و حرکت به سمت دیجیتال شدن فعالیت های تولید نیز دیده می شود که در افزایش سوددهی سهم بسزایی را به خود اختصاص می دهد.
در همین راستا برای توسعه بازارها و همچنین بر پایه مشتری مداری این مجموعه در همین سال های اخیر حضور پررنگ در نمایشگاه های تخصصی داشته است که مورد استقبال مشتریان و مجموعه های حاضر در صنعت فولاد قرار گرفته است. نمایشگاه متافو نیز فرصتی بود تا مبارکه آخرین اقدامات و محصولات خود را به نمایش گذاشته و در ذیل آن مذاکراتی را به شرکت های مرتبط با صنعت فولاد داشته باشد.
همچنین برگزاری نشست خبری نیز می تواند به آگاه سازی مخاطبان کمک کند. به همین دلیل مبارکه در پنلی تخصصی در حاشیه نمایشگاه متافو به بررسی چالش و آخرین اقدامات در تولید پرداخته است.
رکورد زنی های این مجموعه یکی از نقاط قوتی است که باید مورد تحلیل قرار بگیرد. رشد درآمد و سهم محصولات داخلی
در شرایطی که صنعت فولاد با چالش های بسیاری در حوزه انرژی مواجه است را باید نشانه مدیریت درست و نگاه کارشناسی در این مجموعه دانست. فولاد مبارکه در نیمه اول سال ۱۴۰۳ موفق شد درآمدی بالغ بر ۱۴۴ هزار و ۵۶۱ میلیارد تومان از فروش محصولات خود کسب کند. این رقم در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، رشد ۱۷ درصدی را نشان می دهد.
بخش عمده درآمد این شرکت از فروش محصولات در بازار داخلی تأمین شده است. محصولات گرم داخلی با درآمدی بیش از ۸۹ هزار و ۵۷ میلیارد تومان معادل ۶۲ درصد از کل درآمد فولاد مبارکه را به خود اختصاص داده اند. پس از آن، محصولات سرد داخلی با درآمد ۲۷ هزار و ۲۴ میلیارد تومان، رتبه دوم را در سهم درآمدی داشته اند.
همچنین در حوزه صادرات نیز فولاد مبارکه با وجود برخی بخشنامه هایی که در این بین مانند مانع عمل کرده اند و همچنین تحریم های بین المللی اما توانسته بازارهای خود را حفظ کند. این مجموعه توان ورود به بازارهای جدید و افزایش میزان صادرات خود را دارد اما در ۲ سال اخیر، هرگاه به سمت توسعه صادرات رفته است، محدودیت برق و گاز و تکالیف داخلی مسیر صادراتِ بیشتر را متوقف کرده است.
فولاد مبارکه هم اکنون مواد اولیه بیش از سه هزار کارخانه و کارگاه تولیدی کشور در صنایع لوله و پروفیل، نفت، گاز و پتروشیمی، خودرو، موتورهای الکتریکی، لوازم خانگی، فلزی سبک و سنگین، ساختمانی، غذایی، کشتیسازی و سازه های دریایی و … را تأمین می کند. در نیمه نخست سال جاری، تنها ۵ درصد از درآمد فولاد مبارکه از صادرات به بازارهای جهانی تأمین شده است. این رقم هرچند نشان دهنده سهم محدود صادرات در مقایسه با بازار داخلی است، اما ارزآوری معادل ۷۰۰ میلیون دلار برای کشور به همراه داشته است.
اما آن چیزی که بیش از هر موضوع دیگر به چشم می آید مدیریت چالش انرژی و عبور از این چالش است. شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اتخاذ تدابیر هوشمندانه و اجرای پروژههای متعدد، توانسته است چالشهای مرتبط با تأمین انرژی را مدیریت کرده و بهبود بخشد.
احداث نیروگاههای جدید: فولاد مبارکه با سرمایهگذاری در ساخت نیروگاههای سیکل ترکیبی، به تأمین پایدار برق مورد نیاز خود پرداخته است. بهعنوان مثال، نیروگاه سیکل ترکیبی این شرکت با ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی، قرار است تابستان آینده به بهرهبرداری کامل برسد و به رفع ناترازیهای انرژی کمک کند.
بهینهسازی مصرف انرژی: این شرکت با استقرار استاندارد مدیریت انرژی ISO ۵۰۰۰۱، پروژههای بهینهسازی متعددی را در واحدهای تولیدی خود اجرا کرده است. این اقدامات منجر به کاهش ۱٬۴۶۹٬۶۰۷ گیگاژول انرژی در سال ۱۴۰۱ شده است.
تأمین پایدار گاز طبیعی: فولاد مبارکه با انجام مطالعات امکانسنجی ذخیرهسازی گاز طبیعی و مشارکت در توسعه فازهای میدانهای گازی جنوب کشور، به دنبال تأمین پایدار گاز مورد نیاز خود است.
مدیریت منابع آبی: این شرکت با جمعآوری و بازچرخانی پساب صنعتی و انتقال آب دریا، توانسته است نیازهای آبی خود را تأمین کرده و از کمبود آب جلوگیری کند.
با اجرای این اقدامات، پیشبینی میشود که فولاد مبارکه طی ۲ سال آینده بتواند بر تمامی چالشهای حوزه انرژی فائق آید و زنجیره تولید متوازنی را حفظ کند.
مطالب مرتبط