به گزارش فولادنامه، در همین زمینه خبرنگار فولاد در مصاحبه با برخی از مدیران، رؤسا و کارشناسان ذیربط، گفتوگو کرده است که ماحصل آن را در ادامه میخوانید.
کامران مرادی، مدیر ریختهگری مداوم:
استراتژی شرکت فولاد مبارکه در سال جاری قویتر از سالهای گذشته، تمرکز بر افزایش کیفیت محصولات با حفظ روند صعودی تولید بوده است و در جهت تحقق این مهم، همکاران ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم با تمرکز و دقت نظر فراوان در آبانماه سال جاری موفق به تحقق تولید ۷۹۳ هزار تن تختال همراه با افزایش بسیار مناسب در پارامترهای کیفی شدند که در این زمینه کاهش عیوب تختال، کاهش پیکآپ نیتروژن و کاهش ناخالصی مشهود بود.
در این راستا با حفظ روند مناسب تولید، اهداف کیفی با انجام اقداماتی حاصل شد، ازجمله شناسایی ریشهای و رفع عواملی که باعث نزول کیفیت تختال در واحد ریختهگری میشد؛ تمرکز بر حذف عیوب تختال و کنترل عوامل مؤثر بر افزایش نیتروژن ذوب که باعث کاهش مناسب پارامترها پیکآپ ازت شد؛ برنامهریزی مناسب و افزایش سکوئنس در ریختهگری که باعث کاهش چشمگیر تختالهای ممزوجشده با دو کیفیت متفاوت شد و همچنین با تنظیمات دقیق در پارامترهای ماشینهای ریختهگری شاهد کاهش محسوس ابنورمالیها بودهایم. مجموع عوامل فوقالذکر باعث دستیابی به رکورد بازده کیفی و تحقق عدد کمنظیر ۹۷.۹۲ درصد شد.
محمدعلی شفیعی، رئیس گروه فنی تولید ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم
با توجه به اهتمام ویژه مدیریت و کارکنان ناحیه فولادسازی بر ارتقای کیفیت محصولات تولیدی بهعنوان اولویت اصلی در تولید و برنامهریزی جهت تحقق تولید اقتصادمحور و پاسخگویی به نیاز مشتریان، سلسله اقداماتی صورت گرفت که منجر به کسب بیشترین میزان بازده کیفی در آبانماه گردید.
ازجمله اقدامات صورتگرفته کنترل فرایند تولید گریدهای ویژه با حساسیت بالا از طریق پروژههای ششسیگما و تعیین سریع عوامل مؤثر بر تغییرات کیفیت محصول و تدوین دستورالعملهای جدید و مشارکت دادن کلیه سطوح کارکنان در واحدهای مختلف ناحیه و رصد اقدامات صورتگرفته در نواحی نورد گرم و سرد جهت بهینهسازی مداوم فرایند بوده است.
گفتنی است این موفقیت ارزشمند در ناحیه فولادسازی در کنار تولید بیش از ۷۹۳ هزار تن تختال در آبانماه نشان از اراده قوی در کلیه سطوح کارکنان سختکوش و بادانش ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم است و موجب ایجاد ارزشافزوده قابلتوجه برای ذینفعان شرکت فولاد مبارکه شده است. در کسب این موفقیت نقش واحدهای پشتیبانی نظیر آزمایشگاه، کنترل کیفی، برنامهریزی تولید و متالورژی و روشهای تولید بسیار پررنگ و شایسته تقدیر است.
سید محمدمهدی مرندی، رئیس کنترل کیفی فولادسازی و ریختهگری مداوم:
افزایش بازده کیفی در ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم متأثر از عواملی است که هر چه بیشتر تحت کنترل باشند و عدد مربوط به هریک کمتر باشد، بازده کیفی ناحیه فولادسازی افزایش خواهد یافت. ازجمله این عوامل میتوان به این موارد اشاره کرد: ۱-کاهش درصد ذوبهای نزول کیفیت (دانگرید) شده بهدلیل مغایرت آنالیز شیمیایی ذوب با کارت ساخت گرید مربوطه؛ ۲- کاهش درصد تختالهای میکس تولیدشده به دلیل عدم همخوانی و اختلاف زیاد آنالیز گروههای فولادی دو گرید مخلوط شده در تاندیش؛ ۳- کاهش درصد شرایط غیر نرمال (ابنرمالیتی) رخداده در حین فرایند ریختهگری که منجر به نزول کیفیت ذوبهای خاص و ویژه میشود؛ ۴- کاهش درصد ناخالصیهای محصولات ناحیه نورد گرم با منشأ فولادسازی؛ ۵- کاهش درصد ناخالصیهای محصولات ناحیه نورد سرد با منشأ فولادسازی.
در آبان ماه سال جاری با انجام کنترلهای مناسب درتمامی واحدها، خوشبختانه بازده کیفی ناحیه فولادسازی به رکورد بیسابقه ۹۷.۹۲ درصد رسید که طی سالیان اخیر بیشترین عدد بازده کیفی است. همچنین عدد بازده کیفی تجمعی هشتماهه فولادسازی در سال جاری نیز ۹۷.۵۱ درصد است که نسبت به سال قبل ۰.۱۷ درصد افزایش داشته است.
در این راستا واحد کنترل کیفی فولادسازی نیز همواره تلاش میکند با آموزش و برگزاری آزمونهای کتبی و عملی، دقت و صحت عملکرد بازرسان خود را افزایش دهد و خطاهای بازرسی را به حداقل میزان ممکن برساند. خوشبختانه از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه ادعای پذیرفتهشده از مشتریان بیرونی محصول تختال صفر است که امیدواریم تا پایان سال نیز همین روند مطلوب ادامه داشته باشد.
عباس محمدی، مدیر تولید مذاب:
افزایش بازده کیفی در واحدهای تولید فولاد مذاب با اجرای یک کار تیمی منسجم و مشترک و نگاه فراواحدی با هدف افزایش سودآوری ناحیه در سه اقدام کامل به این شرح صورت گرفت: ۱- کنترل سرباره همراه مذاب خروجی از کوره در گریدهای گروه ۱۰۰۰ و کنترل ppm اکسیژن مذاب تخلیهشده زیر ۶۰۰ppm، اکسیژنزدایی با کربن در پاتیل مذاب و تمرکز تزریق کل آلومینیوم در کوره بهجای تزریق در دو محل کوره قوس و کوره پاتیلی و همچنین انجام کنترل و پایش وضعیت شارژ گرافیت در پاتیل؛ ۲- کنترل کامل حجم فروآلیاژهای تزریقی با انجام توزین مجدد قبل از شارژ به پاتیل مذاب برای گریدهای خاص و کیفی؛ ۳- کنترل دانگریدها با افزایش آگاهی و دانش نیروی انسانی اجرایی با استفاده از ظرفیتهای غنی کارشناسی در ناحیه.
دانیال نظری، مدیر متالورژی ثانویه
ضمن تبریک کسب رکورد بازده کیفی به تمامی همکاران شاغل در ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم و امید به استمرار این بهبود، باید گفت با توجه به اینکه واحد متالورژی ثانویه نقش بسزایی در تولیدات کیفی ایفا میکند، از ابتدای مهرماه سال جاری مصمم شدیم همزمان با تلاش برای کسب تولید حداکثری، بر کاهش ناخالصی محصولات خصوصاً فولادهای ULC در نورد گرم و سرد تمرکز کنیم. در گام اول جلساتی مشترک با دفتر فنی تولید در جهت بازنگری دستورالعملهای تولیدی برگزار شد و در قدم دوم با برگزاری جلسات مشترک با کارشناسان، فورمنها، مسئولین ذوب و اپراتورهای واحد و حتی برنامهریزی بازدید از خطوط نهایی نورد گرم و سرد، ضمن حساس ساختن آنها به مقوله ناخالصی، موفق شدیم نظارت و کنترلهای فنی کارکنان را بر تکتک ذوبها افزایش دهیم و بهبود مؤثری در این زمینه ایجاد کنیم.
در کنار این موضوع در مبحث NC ذوبهای تولیدی نیز با برگزاری دورههای آموزشی درونواحدی و توجیه اپراتورها در مورد خطاهای فرایندی همکارانشان در زمان تولید و اطلاعرسانی به آنها در خصوص هزینههای تمامشده محصول، شاهد مشارکت قابلقبولی از طرف کارکنان تولید در این زمینه بودیم.
محسن احمدی ورزنه، رئیس واحد آمادهسازی تختال:
این دستاورد ارزشمند شامل تولید تختالهایی با بالاترین کیفیت و کاهش چشمگیر عیوب محصولات بوده است. این موفقیت مرهون دقت و مهارت کارکنان، هماهنگی مؤثر میان واحدها و اجرای دقیق برنامههای عملیاتی است که نقش مهمی در افزایش بهرهوری و ارتقای جایگاه فولاد مبارکه ایفا میکند و واحد آمادهسازی تختال هم تمام تلاش خود را برای آمادهسازی بیشتر در زمان کوتاهتر به کار بستند. از تمام همکارانم در واحد و واحدهای پشتیبانی صمیمانه تشکر میکنم.
مطالب مرتبط