به گزارش فولادنامه به نقل از روابطعمومی شرکت صبا فولاد خلیجفارس، مقداد بنام، مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت صبا فولاد خلیجفارس در این باره گفت: در همین راستا پروژههای مختلفی را در یکسال اخیر تعریف کردیم. از خردادماه ۱۴۰۱، ۳۲عنوان پروژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات طرح شد که بهصورت میانگین در هرماه ۲/ ۳پروژه و هر ۱۰روز یکپروژه آغاز شد. خوشبختانه تا پایان سال گذشته ۸۷درصد پروژهها محقق شد. چند پروژه به دلیل عدمتامین منابع مالی به سال ۱۴۰۲ کشیده شد که توانستیم تا اواسط خردادماه آنها را نیز تکمیل کنیم.
وی ادامه داد: ازآنجاکه صبا فولاد خلیجفارس در حال رشد و نیازمند بستر اطلاعاتی مناسبی بود، یکی از مهمترین پروژههایی که میتوانم اشارهکنم راهاندازی دیتاسنتر (Data Center) این مجموعه بود. اولین پروژهای که با کمک همکارانم در صبا فولاد خلیجفارس آغاز شد. این مجموعه فولادی در دورههای قبل از حضور بنده، مدیران IT بسیار توانمندی داشته و این باعث شده بود که بتواند در بحث IT جایگاه خوبی را به دست آورد. همین نکته نیز موجب شد در ادامه کار بتوانم تکمیلکننده راه آنها باشم؛ تا آنجا که توانستیم دیتاسنتر بسیار مجهزی راهاندازی کنیم. درواقع اگر در بین مجموعههای فولادیها ارزیابی صورت گیرد، بدون شک چهارمین دیتاسنتر فولادی کشور در صبا فولاد خلیجفارس است که بستر ارتباطی مجموعه را در تهران و استان هرمزگان فراهم میکند و بهصورت پایدار در سطح فناوری اطلاعات و ارتباطات ارائه سرویس را انجام میدهد.
او گفت: حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزهای است که عملا یکسری برنامه را شما از قبل پیشبینی میکنید و در جهت تحقق آنها گام برمیدارید. حال آنچه حقیقت دارد این است که گامبهگام پیش رفتن با تکنولوژی روز دنیا، اتفاقات محتمل و مسائل امنیتی که مخصوصا در کشور ما وجود دارد و باید حواسمان به این موارد باشد، ما را به سمت امنیت اطلاعات سوق میدهد. از ابتدای سال ۱۴۰۲ یکی از مهمترین دغدغههای ما بحث امنیت اطلاعات بود که براساس آخرین استانداردهای دنیا و دستورالعملهایی که از نهادهای بالادستی صادر میشود و همینطور آنچه بهعنوان سیاستهای امنیت اطلاعات و ارتباطات در سطح صندوق بازنشستگی کشوری وجود دارد و برای ما ارسال میشود ما فعالیتهایی را در این زمینه شروع و چند پروژه بزرگ را تعریف کردیم.
از پروژههایی که در سطح کلان تعریفشده میتوان به پروژه دوربینهای مداربسته در سطح کارخانه و دفتر مرکزی شرکت صبا فولاد خلیجفارس اشاره کرد. برای اجرای این مهم از پیشرفتهترین تجهیزات و تکنولوژی بومی استفاده میشود. درواقع از فناوریهای نوین بومیسازیشده در سطح کشور بهره خواهیم برد.
او ادامه داد: گام بعدی در بحث استقرار سیستمهای اطلاعات مدیریت است. نرمافزار مربوطه این پروژه، سال گذشته انتخاب شد و مراحل اداری و قراردادی را گذراند. از ابتدای سال ۱۴۰۲ بحث استقرار سیستمهای اطلاعاتی را شروع کردیم. ستون فقرات هر مجموعهای بحث نرمافزار مدیریتی است تا مدیریت بتواند تمام ریسکهای موجود را بررسی و بحرانها را مدیریت کند. همچنین گزارش واحدها را بهسهولت دریافت کند. استقرار صحیح این سیستم یکپارچه اطلاعات مدیریت که در سطح استانداردهای ERP به آن نگاه شده است، یکی از پروژههای شاخص مجموعه صبا فولاد است؛ چراکه نقطه عطفی است که بهعنوان برگ برنده و رقابتی با دیگر مجموعههای فولادی به دفتر فعالیتهای صبا فولاد اضافه خواهد شد.
مدیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبا فولاد خلیجفارس در ادامه گفت: در سایت شمالی منطقه ویژه اقتصادی و در انتهای بلوار شمالی منطقه ویژه حضور دارد؛ رسیدن بسترهای زیرساختی تا اینجا تاکنون زمانبر بوده است و اکثر خدماتی که ارائه میشود حول چند شرکت فولادی دیگر است که در ابتدای سایت منطقه ویژه حضور دارند. برای حل این موضوع از ابتدای سال چند پروژه مشترک را با منطقه ویژه اقتصادی و مخابرات استان هرمزگان آغاز کردیم و در حال انتقال زیرساختهای لازم به صبا فولاد هستیم. فناوری اطلاعات و ارتباطات رابطه مستقیم و جداییناپذیری با فعالیتهای صنعتی دارد و میتوان گفت که با ارائه یک سرویس نامناسب جان کارکنان به خطر میافتد. در حال حاضر راه ارتباطی افراد با خانواده، مسوولان و همکارانشان، موبایل در دستشان است یا نهایتا بیسیم یا سامانههای ارتباطی. بالطبع پوشش بسیار ضعیف مخابراتی و پوشش ضعیف بستر فیبر نوری در سایت شمالی منطقه ویژه، سرویسهایی را که مجموعه ارائه میدهد تحتالشعاع قرار میدهد. ممکن است شخص با اطمینان از اینکه اگر اتفاقی برایم بیفتد با موبایلم اطلاع میدهم برای انجام کاری به نقطهای از سایت برود و حادثهای رخ دهد. با توجه به بستر ضعیفی که وجود دارد امکان برقراری ارتباط با کسی را نخواهد داشت. این چالشی است که باید به آن توجه شود. تا این لحظه بحمدالله حادثهای رخ نداده است، اما با توجه به پروژههای توسعهای که در دست اجراست، باید از حوادث آینده جلوگیری کنیم. همه صنایع مستقر در سایت شمالی از سرویسهای مخابراتی ضعیفی بهره میبرند که امیدوارم مسوولان استان؛ مخابرات، استانداری هرمزگان و فرمانداری بندرعباس یا هر مجموعهای که میتواند، در این زمینه همکاری کند تا بتوانیم بسترهای زیرساختی را فراهم کنیم. همچنین نبود تجهیزات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از برندهای مطرح دنیا بهواسطه تحریمهای ظالمانه و افزایش چشمگیر قیمتها، چالش مهمی را برای من و همه همرزمانم در دنیای ICT رقم زده است.
او ادامه داد: مجموعه صبا فولاد مجموعهای رو به رشد است. با توجه به اینکه قرار است در آینده نزدیک چیزی بالغ بر ۸درصد از منابع تامین حقوق بازنشستگان در سطح کشور را پوشش دهد، گامهای توسعهای خودش را سپری میکند. این موضوع باعث شده است که ما هم سعی کنیم تمام بسترهایی را که برای مکانیزه کردن ارائه انواع خدمات در حوزههای مختلف مالی، اقتصادی، بازرگانی، تولید، منابع انسانی، خدمات پشتیبانی و تمام مواردی را که به صنعت فولاد و صنایع همسان آن برمیگردد فراهم کنیم تا بتوانیم با استفاده از سیستم، شاخصهای سازمانی را بازبینی و مدیریت کنیم، ریسکها را به دست آوریم، درصد پیشرفت پروژهها را اندازهگیری کنیم، گزارشهای مدیریتی خوبی داشته باشیم و مدیریت ارشد سازمان بتواند دید کاملی نسبت به آنچه در مجموعه اتفاق میافتد داشته باشد. تمام تلاشمان را میکنیم که حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای مدیریت دغدغه نباشد و مدیریت بداند که همزمان با گامهایی که برای توسعه صنعت فولاد در شرکت صبا فولاد خلیجفارس برمیدارد، همپای آن حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات این مجموعه نیز در حال رشد است.
مطالب مرتبط