در همایش تامین مالی پروژه‌های حوزه معدن و صنایع معدنی مطرح شد

همایش تامین مالی پروژه‌های حوزه معدن و صنایع معدنی روز سه‌شنبه با حضور فعالان معدنی برگزار شد. در همین راستا مدیر عامل مجتمع آهن و فولاد غدیر نی‌ریز گفت: نخستین چالش ما این است که یک طوفان فکری در سازمان و بنگاه‌ها ایجاد شده باشد که به جای اینکه بگوییم چرا تامین مالی، به فکر چگونگی تامین مالی باشیم.
کسری ۲۰ میلیون تنی برای تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد

به گزارش فولادنامه به نقل از روزنامه جهان صنعت، محسن مصطفی‌پور بیان کرد: همه آنچه منجر به وجه تمایز در مدیریت می‌شود، بحث اتخاذ تصمیم در بخش مدیریتی است. ‌ وی افزود: در مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز مجموعه‌ای از روش‌های تامین مالی در حال انجام است. با اصلاح ساختار مالی شرکت یک افزایش مالی در شرکت صورت گرفت و خریدهای مالی بدون کارمزد در این مجموعه انجام شد.
به گفته مصطفی‌پور، بانک و بازار پول جزو برنامه اصلی ما نیست و نگاه ما از بازار پولی به سمت بازار سرمایه رفته است. مدیر عامل مجتمع آهن و فولاد غدیر نی‌ریز تصریح کرد: در بحث میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی بسیار عقب هستیم و در میزان جذب سرمایه‌‌گذاری خارجی عددهای ما بسیار از دنیا فاصله‌‌دار است که باید این موضوع به صورت جدی دنبال شود. مصطفی‌‌پور عنوان کرد: برای اینکه در افق ۱۴۰۴ بتوانیم ۵۵ میلیون تن فولاد تولید کنیم بیش از ۲۰ میلیون تن کسری خواهیم داشت. در حوزه اکتشاف و استخراج بسیار عقب هستیم که باید با ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاران و تجهیز ماشین‌آلات نوین میزان اکتشافات را افزایش دهیم که این موضوع نیازمند تامین مالی است.


عدم اکتشاف معادن در ایران، پاشنه‌آشیل صنعت فولاد
مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی ایران با اشاره به شرایط بازار و شاخص‌های اقتصاد کلان پیشنهاد داد: به منظور کاهش هزینه‌های تامین سرمایه و افزایش بهره‌وری در تامین اوراق از روش‌های هیبریدی استفاده شود.
محمد کمال‌زاده ایجاد ثبات در شاخص‌های کلان کشور را موجب امنیت روانی سرمایه‌گذاران دانست و گفت: استفاده از روش‌های هیبریدی اطمینان خاطری بابت تامین مواد اولیه فولادسازان توسط صنایع معدنی بوده است.
وی توضیح داد: نرخ تامین سرمایه به دلیل وجود تعداد زیاد ارکان تامین بالاست و در پروژه‌های جدید معدنی با توجه به وجود ماده معدنی در عمق زیاد و حجم زیاد باطله‌برداری هزینه‌های استخراج معادن افزایش یافته‌، لذا تامین سرمایه با نرخ بالا باعث غیراقتصادی شدن آنها می‌شود. پس باید در تامین سرمایه مدلی استفاده شود که ارکان واسط را در انتشار اوراق کم کند و اوراق با نرخ نزدیک به نرخ بانکی ارائه و استفاده از آن برای سرمایه‌پذیر ممکن شود.
کمال‌زاد‌ه در مورد توزیع اوراق ادامه داد: اوراق بر دو پایه مبتنی بر بدهی و دارایی است و روش مبتنی بر بدهی به دلیل بهره ثابت و بالا توجیه ندارد. وی استفاده از روش صکوک به عنوان یک ابزار تامین مالی در کشورهای اسلامی که بر اساس اصول اسلام طراحی شده است را پیشنهاد داد و گفت: صکوک مبتنی بر دارایی‌های فیزیکی و ملموس است و دارنده صکوک مالک مشاع آن دارایی‌ها است.
کمال‌زاده توضیح داد: صکوک انواع مختلفی دارد که هر مورد دارای مزایای خاص خود است و البته مدلی وجود ندارد که اکثر مزایای مورد نظر در آن مثل کاهش نرخ تامین و تضمین برای سرمایه‌گذار و منفعت برای سرمایه‌پذیر و سرمایه‌گذار وجود داشته باشد و مدل هیبریدی کمک شایانی در جهت تامین منابع مالی می‌کند.
مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی ایران که در پنل تخصصی کنفرانس تامین مالی پروژه‌های حوزه معدن و صنایع معدنی سخن می‌گفت، عدم اکتشاف معادن در ایران را پاشنه‌آشیل صنعت فولاد دانست و افزود: عدم توازن در زنجیره تولید فولاد بیماری تاریخی است و نبود ثبات و برنامه مستمر و پایدار در سیاستگذاری‌ها چالش بزرگی برای تامین مالی است.
وی تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که تامین منابع مالی برای سرمایه‌گذاران با کمترین نرخ، در جهت توسعه تولید و اقتصاد سالم و کارا استفاده شود و از ورود منابع مالی در کارهای واسطه‌گری مالی و کارهای خدماتی که ایجاد ارزش‌افزوده نکرده و باعث سود سوزآور به جای سود سودآور می‌شود جلوگیری کنیم زیرا این منابع بیشتر از اینکه کمک کار صنایع باشند برای این صنایع چالش‌زا هستند.
گفتنی است به زودی درخصوص روش هیبریدی و چگونگی اجرایی کردن آن اطلاعات تکمیلی ارائه می‌شود.


ایجاد شرکت پروژه‌محور روشی برای تامین مالی پروژه‌ها
همچنین مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در این کنفرانس تخصصی گفت: ایده تشکیل یک شرکت پروژه‌محور سهامی عام برای اولین بار در اسفند ماه سال ۹۸ در هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با محوریت تکمیل پروژه‌های زنجیره فولاد از معدن تا نورد شکل گرفته است که در ادامه چادرملو و گل‌گهر نیز ما را همراهی کردند. مرتضی علی‌اکبری با بیان این مطلب افزود: در واقع شرکت تجلی بر اساس یک تفکر خاص ایجاد شده است. یعنی با توجه به کاهش قیمت فلزات و مشکلاتی که بر سر راه تامین سرمایه‌ برای تامین پروژه‌های این شرکت‌ها وجود داشت، شرکت تجلی شکل گرفت.
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات خاطرنشان کرد: در نتیجه ایجاد شرکت پروژه محور روشی برای تامین مالی پروژه‌ها است. فرهنگ سهامداری در شرکت‌های پروژه‌محور متفاوت است. برای همین شکل‌گیری آنها از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید به این مقوله به درستی پرداخته شود.
علی‌‌اکبری خاطرنشان کرد: شرکت‌های پروژه‌محور به جای سبد سهام، سبد پروژه‌ها را کنترل و مدیریت می‌کنند و یکی از کلیدی‌ترین مدیران این شرکت، مدیران پروژه است. وی ادامه داد: شرکت پروژه‌محور دغدغه تامین مواد اولیه و افزایش تولید ندارد و تنها دغدغه این شرکت‌ها، پیشرفت پروژه‌ها و تامین مالی آنهاست. برای همین شکل‌گیری چنین شرکت‌هایی با این اهداف بسیار حائز اهمیت است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0