محمد حسین عرفانیان، بنیانگذار شرکت فولاد مبارکه اصفهان درباره جداسازی بخشهای مختلف وزارت صمت و تاثیر آن بر حوزه معدن و صنایع معدنی کشور در گفتوگو با فولادنامه گفت: بنظر بنده نباید کاری که یکبار آن را تجربه کردهایم را دوباره تجربه کنیم. تفکیک وزارتخانه صمت نیز از جنس همین کارها است. جدا کردن بخش های مختلف این وزارتخانه و تبدیل آنها به وزارتخانههای جدید، کمکی به صنعت و معدن ما نخواهد کرد.
او در ادامه افزود: این جدا سازی، فقط پاک کردن صورت مسئله است. چالش اصلی کشور در بخش معدن و صنایع معدنی، ساختار وزارتخانهها است. درواقع این چالش ناشی از عدم توجه بخش دولتی در سیاستگذاریها به فعالین این حوزه است.
بنیانگذار فولاد مبارکه در همین خصوص گفت: متاسفانه دولت به مانند دولتهای قبل، چالش حکمرانی در بخش صنعت را خوب درک نکرده است. مشکل اصلی صنعت این است که تصمیمگیران در سیایتگذاریها خود برای این بخش، به تجربیات و دستاوردهای مجتمعهای صنعتی توجه نمیشود.
او در ادامه افزود: این بخش صنعت است که باید با توجه به تجربیات خود، راهکار به بخش دولتی بدهد و در ایجاد ساختارهای جدید مثل ایجاد یک وزارتخانه برای صنعت، طرف مشورت باشد. به طور مثال، برای تفکیک بخشهای این وزارتخانه کدام صنعت یا انجمن صنفی مورد مشورت بوده است؟ با توجه به کدام تجربه مثبت میخواهیم این ساختار جدید را تجربه کنیم؟
عرفانیان در ادامه گفت: این چالش بیتوجهی به تجربیات و دستاوردها فقط معضل بخش صنعت نیست. متاسفانه در سایر تصمیم گیریها نیز ما با این معضل روبهرو هستیم و این اشتباه بزرگ را پیدرپی تکرار میکنیم.
او گفت: امروز شاهد این هستیم که بخش دولتی با ساختارهای که ایجاد کرده است میخواهد به شرکتهای بزرگی مثل فولاد مبارکه خط بدهد و برای آنها مسیر مورد نظر خود را مشخص کند. این یک اشتباه است و در واقع محکوم کردن یک صنعت مهم است به تبعیت از یک ساختار اشتباه.
عرفانیان در پایان گفت: همین نگاه اشتباه در بخش سیاستگذاری، تاثیرات مخربی بر حوزههای مختلف صنعت و معدن گذاشته است. بخشی از چالشهای پیشآمده در بخش صادرات فولاد ایران ناشی از همین اشتباهات و تصمیم گیریهای غلط بخش دولتی است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست