سارا جلیلی در گفت‌وگو با فولادنامه مطرح کرد:

مدیر شرکت مهندسی فرآور فلزات ثمین معتقد است تحریم‌ها باعث شده است که شرکت‌های معدنی و فولادی برای رفع نیازهای خود از دانش بنیان ها کمک بگیرند. شرکت‌هایی که اگر به آنها فرصت داده شود، می‌توانند حلال مشکلات صنعت و معدن کشور باشند.
دانش‌بنیان‌ها در خدمت صنعت فولاد

مدیر شرکت مهندسی فرآور فلزات ثمین درباره مشکلات شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی ایران به فولادنامه گفت:  معدن و صنایع معدنی در ایران بخش بزرگی از اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهد. به همین جهت، رسیدگی به مشکلات و چالش‌های این حوزه بسیار مهم است. شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها می‌توانند در حل این مشکلات کمک کنند. اما خود این شرکت ها نیز با چالش های روبه‌رو هستند.

او در ادامه افزود: از جمله این چالش‌ها، آشنا نبود با روند تاسیس شرکت و حوزه مدیریت است. این شرکت‌ها معمولا به دلیل حضور در فضای آکادمیک ، با روند تاسیس شرکت و بحث های اداری و مدیریتی کم‌تر آشنایی دارند. همین کمبود آشنایی با  قوانین و روند تاسیس شرکت، منجر به این می‌شود که تاسیس و اداره شرکت فرسایشی شود. این فرسایشی شدن باعث می‌شود تا این شرکت‌ها از کار اصلی خود منحرف شود.

چالش سرمایه گذاری

جلیلی چالش سرمایه‌گذاری را یکی دیگر از مشکلات این شرکت‌ها عنوان کرد و گفت: سر و کار این شرکت‌ها با دانش و تحقیق و توسعه است. تحقیق و توسعه با زمان رابطه مستقیم دارد و برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب نیاز به صرف زمان زیادی است.  برای انجام این تحقیقات در حوزه فولاد و معدن، سرمایه‌گذاری زیادی نیاز است. سرمایه‌گذاری که با ریسک همراه است. به همین دلیل سرمایه گذاران علاقه‌ای به سرمایه گذاری در این قسمت ندارند. شرکت های حوزه معدن و فولاد هم دنبال این هستند تا بتوانند یک محصول آماده را خریداری کنند تا در یک پژوه تحقیقاتی سرمایه گذاری کنند. در واقع پیدا کردن یک سرمایه گذار مناسب برای این شرکت‌ها چالش است.

او در ادامه افزود: چالش دیگر در این زمینه، ارتباط گیری این شرکت‌ها با معادن و صنایع است. شرکت‌ های معدنی بزرگ، چالش‌های مختلفی دارند اما تا  هماهنگ شوند با شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار زمان می‌برد. این شکل نگرفتن ارتباط یکی دیگر از چالش‌های این شرکت‌های است.  اگر حمایت شرکت‌های بزرگ معدنی وجود داشته باشد،  می‌‌توان کارهای خوبی انجام داد. همچنین مجوزهای معدنی باید تسهیل‌گری شود.

جلیلی توسعه بازار را نیز یکی از چالش دیگر این شرکت‌ها بیان کرد و گفت: توسعه بازار و توسعه محصول در کنار تامین مالی بحث بسیار مهمی است. این شرکت‌ها وقتی محصولی را تولید می‌کنند نیاز به  بازاریابی و پیدا کردن  مشتری مناسب دارند.  در این بخش باید از این شرکت ها حمایت شود و نقش شتاب‌دهندها مهم است. هم در بخش معنوی و هم مادی.

ارتباط دانش‌بنیان‌ها و صنعت

جلیلی در ادامه خاطرنشان کرد: امسال روند مثبتی شروع شده است و در حال حاضر معدن کاران و صنایع معدنی به دنبال حل چالش های خود با استفاده از شرکت های دانش بنیان هستند. همانطور که در بالا گفته شد، اگر این شرکت‌ها به سمت حمایت از دانش‌بنیان‌ها بروند، ارتباط سازنده‌ای شکل می‌گیرد.

دانش بنیان‌ها راهگشای صنعت فولاد

 مدیر شرکت مهندسی فرآور فلزات ثمین درباره همکاری دانش‌بنیان‌ها و شرکت‌های فولادی گفت: یکی از چالش های که در صنعت فولاد وجود دارد، بحث تامین و مصرف انرژی است. شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند  در این بخش به فولادی‌ها کمک کنند. قسمت دیگری که این شرکت‌ها می‌توانند فعالیت کنند، حوزه تعمیر و نگهداری و ساخت تجهیزات است. در کنار این مسئله، این شرکت‌‌ها در تولید محصولات فولادی مختلف نیز می‌توانند حضور موثر داشته باشند.

 



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین