فولاد پس از نفت خام دومین ماده پر مصرف در کشورهای مختلف جهان بوده و کاربردهای بی‌شماری در صنایع مختلفی همچون ساختمان‌، خودروسازی، تولید قطعات، لوازم خانگی و ... دارد که از فولاد به عنوان مواد اولیه خود استفاده می‌کنند. میزان افزایش مصرف و تولید فولاد در دنیا به گونه ای بوده است که در سال ۲۰۱۹ تولید فولاد خام در سرتاسر دنیا حدود ۱۸۷۰ میلیون تن اعلام شده که نسبت به سال ۲۰۰۹ بیش از ۵۰% افزایش یافته است. جالب است بدانید که بیشتر از ۹۵% تولید فلزات اساسی در جهان مربوط به فولاد و آلیاژهای فولادی بوده که خود مهر تاییدی بر اهمیت این فلز در جهان است.
افزایش ۲ برابری سود خالص فولادمبارکه

به گزارش فولادنامه، به نقل از اقتصادآنلاین ایران نیز از سال های بعد از انقلاب اسلامی با راه اندازی و بهره برداری از معادن و کارخانه های مختلف همواره جزو بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در دنیا بوده است. شرکت فولاد مبارکه اصفهان که از زیر مجموعه های سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران( ایمیدرو) به شمار می رود، یکی از بزرگ ترین واحدهای صنعتی ایران در کشور به شمار می رود.

عملیات اجرایی مجتمع فولاد مبارکه از سال ۱۳۶۰ آغاز شد اما به دلایلی همچون بروز جنگ تحمیلی ساخت آن طولانی شد و حدود ۱۰ سال به طول انجامید. در نهایت این کارخانه در سال ۱۳۷۰ و با ظرفیت تولید ۲/۴ میلیون تن محصولات فولادی تخت به صورت کلاف ورق گرم نورد شده و سرد نورد شده راه اندازی شد. این پایان ماجرا نبود و این شرکت همواره در حال توسعه و پیشرفت بود به گونه ای که اولین کوره قوس الکتریکی این واحد فولادسازی در مهرماه همان سال نصب شد و در آخر هم خطوط تولید این کارخانه بزرگ در همین تاریخ توسط رییس جمهور وقت افتتاح شد.

این شرکت در سال ۱۳۸۴ توانست پس از ۱۲ سال ظرفیت اسمی تولید خود را از ۲/۴ میلیون تن به ۳/۸ میلیون تن برساند و همچنین ظرفیت مذاب از ۷۰۰ هزار تن به ۱/۶ میلیون تن مذاب افزایش یافت.

از مهم ترین طرح های توسعه مجتمع فولاد مبارکه افتتاح پیشرفته ترین و بزرگ ترین واحدهای تولید آهن اسفنجی است که عملیات اجرایی آن در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۷ آغاز شد و در سال ۱۳۹۱ افتتاح شد.

مهم ترین محصولات تولیدی مجتمع فولاد مبارکه اصفهان شامل ورق کلاف و ورق های گرم و سرد، کلاف های اسید شویی، کلاف نوار باریک و تختال است که نیاز صنایع مختلف نظیر صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، لوله سازی، مخزن های تحت فشار، تجهیزات فلزی سبک و سنگین را برآورده می سازد.

آمارها در بازار سهام نشان می‌دهد که این صنعت همچنین توانسته در طول سال های گذشته سود مناسبی را نصیب سرمایه‌گذاران خود کند و از این بابت به یکی از معدود صنایع بزرگ و رو به رشد بازار سهام تبدیل شود. برای مثال شرکتی نظیر فولاد مبارکه در حال حاضر ۱۸۶ هزار میلیارد تومان پروژه طی سال‌های اینده تعریف کرده است. سایر شرکت های فعال در این صنعت نیز کمابیش وضعیتی نظیر فولاد مبارکه دارند.

مجمع عادی و فوق‌العاده فولاد مبارکه در اواسط مردادماه برگزار شد و از اتفاقات مثبت این مجامع، رکوردشکنی در تقسیم سود نقدی و افزایش سرمایه بود.

مجمع عمومی عادی سالیانه سهامداران شرکت فولاد مبارکه ۱۱ مردادماه سال جاری برگزار شد. این مجمع برای سال منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۰، به‌صورت حضوری و آنلاین با حضور بیش از ۷۴ درصدی سهامداران برگزار شد و با اکثریت آرا، صورت‌های مالی این شرکت، به‌عنوان دومین شرکت بورسی کشور از نظر ارزش بازار تصویب شد و تخصیص ۱۷۰ تومان سود به ازای هر سهم شرکت فولاد مبارکه مورد موافقت مجمع عمومی عادی سالیانه قرار گرفت. نکته قابل توجه افزایش چشمگیر سود تخصیصی نسبت به سال گذشته بود.

محمدیاسر طیب ‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در مجمع عمومی در خصوص پروژه های در دستور کار این شرکت به سهامداران گفت: ۱۸۶ هزار میلیارد تومان پروژه برای فولاد مبارکه طی سه سال آینده در دستور کار قرار گرفته است.

او همچنین اظهار داشت: فولاد مبارکه در سال گذشـتـه با مشارکت در بزرگتریـن ســرمایه‌گذاری صنعتی تاریخ اقتصـاد ایـران، عملیـات احـداث ۵ پروژه بزرگ بـا سـرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی را آغاز کرد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در ادامه خبر از سهم بیش از ۴۳ درصدی این واحد در تولید فولاد کشور خبر داد و گفت: با تولید بیش از ۹ میلیون و ۳۳۸ هزار تن فولاد خام بیش از ۴۳.۱۱ درصد از بازار فولادسازان بزرگ کشور را در دست داریم. نکته مهم بعدی در صحبت های مدیرعامل فولاد مبارکه، افزایش ۱۱ هزار تنی میزان تولید محصولات سرد این شرکت نسبت به مدت مشابه سال قبل است

طی مجمع عمومی فوق‌العاده، سرمایه شرکت از مبلغ ۲۹۳۰۰ به ۵۳۰۰۰ میلیارد تومان از محل سود انباشته افزایش یافت. لازم به ذکر است که این افزایش سرمایه به‌منظور احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی، خرید ۵۰ دستگاه لوکوموتیو و مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر صورت گرفته است.

از دیگر دستاورد های شرکت فولاد مبارکه تولید تختال الکتریکی بود که مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان این موضوع گفت: در راستای تحقق تولید محصولات جدید، تختال الکتریکی در سال جاری تولید شد که محصول نهایی آن به بازار عرضه خواهد شد.

نمودار فولاد مبارکه

نمودار بالا حاشیه سود خالص شرکت فولاد مبارکه در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ را نشان می دهد که با رسیدن حاشیه سود خالص به ۵۲ درصد نسبت به ۴۹ درصد سال گذشته افزایش ۳ درصدی را شاهد هستیم.

همچنین بر اساس آمارها میزان فروش این شرکت در سال مالی ۱۴۰۰ با افزایش بیش ۱.۸ برابری همراه بود که از نکات مهم و مثبت این شرکت در سال مالی ۱۴۰۰ است. این افزایش ۱.۸ برابری تنها مختص به فروش این شرکت نبوده و سود خالص این شرکت هم با افزایش ۲.۱۲ برابری همراه بود و به رقمی بیش از ۷۵۰ میلیون میلیون ریال رسید.

نمودار فولاد مبارکه



منبع: بیدار بورس

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین