احمد پورفلاح در گفت‌وگو با فولادنامه مطرح کرد

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا معتقد است ایران در صنعت فولاد نیازمند همکاری با کشورهای توانمند و دارای تکنولوژی بروز مانند ایتالیاست.  همکاری که تحریم‌ها مانع رشد آن شده و دروازه ورود تکنولوژی و ماشین‌آلات جدید به کشور را بسته است.
تحریم‌ها مانع ورود تکنولوژی ایتالیا به فولاد ایران است

 احمد پورفلاح درباره وضعیت فعلی همکاری‌های ایران و ایتالیا در حوزه فولاد گفت: ایتالیا سالهای طولانی شریک اول تجاری ایران بین کشورهای اروپایی بود. در واقع ایتالیا تنها کشوری بود که تراز تجاری با آن به نفع ایران مثبت بود. عمده خرید ایتالیا از ایران نفت و مواد پتروشیمی بود که با شروع تحریم‌های کاملا متوقف شد. در حال حاضر نیز بعد از آلمان شریک دوم ایران است.

او در ادامه افزود: در بخش صنعت فولاد نیز ایران و ایتالیا مبادلات تجاری گسترده‌ای با یک دیگر داشته‌اند که به مانند سایر بخش‌ها، بعد از تحریم‌ها با کاهش روبه‌رو بوده است.

پور فلاح درباره عوامل عمده این کاهش مبادلات گفت: از جمله عواملی که باعث کاهش مبادلات تجاری ایران و ایتالیا شده است، تحریم‌ها، عدم پذیرش سیستم ‌اف‌ای‌تی‌اف توسط ایران و قطع مبادلات بانکی است. این سه مانع، تاثیر بسیار مخربی را بر همکاری اقتصادی دو کشور گذاشته است.

او درباره علاقه ایتالیایی‌ها به سرمایه‌گذاری در ایران گفت: ایتالیایی‌ها در خیلی از زمینه‌های صنعتی و معدنی پیشرفت داشته‌اند و دارای تکنولوژی به روز هستند. همچنین آنها علاقه‌مند هستند به سرمایه‌گذاری در کشورهایی که از نظر معدنی جذاب هستند به مانند ایران. آنها با توجه به سابقه تجاری که در گذشته با ایران داشته‌اند، مترصد این هستند که با برداشتن تحریم‌ها، جایگاه خود را از آلمان پس بگیرند و شریک تجاری اول ایران در میان اروپایی‌ها تبدیل شوند.

رئیس هیات مدیره اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی درباره نیاز تکنولوژیکی ایران به ایتالیا گفت: بدون تردید کشورهای درحال توسعه‌ای به مانند ایران نیاز به جذب تکنولوژی، خطوط تولید و تجهیزات از کشورهای توانمند و پیشرو در حوزه‌های صنعتی و معدنی مثل فولاد دارند. در دوره تحریم‌ها و با ممنوعیت واردات برخی از تکنولوژی‌ها به کشور، این نیاز بیشتر احساس می‌شود. ایتالیا در حوزه فولاد جز کشورهایی است که صاحب سبک است و می‌تواند به کمک ایران بیاید. ایتالیا دارای شرکت‌های معتبری در این زمینه است و حتی برخی از شرکت‌های فولادی کشور مثل فولاد مبارکه در سایه همکاری با ایتالیایی‌ها شکل گرفته است.

پورفلاح همچنین گفت: امیدوارم با حل شدن مشکلاتی مثل اف‌ای‌تی‌اف بتوانیم از مزایای آن استفاده کنیم و با سازمان‌های بین‌الملی مثل بانک جهانی ارتباط بگیریم. همچنین در فصل جدید روابط باید به سمت همکاری مشترک با کشورهای دیگر برویم و در حوزه فولاد، به طرف تولید فولادهای آلیاژی حرکت کنیم.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین