مصطفی موذن زاده در گفتوگو با فولادنامه گفت: درباره قیمتهای جهانی فولاد در حال حاضر نمیتوان پیش بینی کرد. چیزی که مشخص است، به دلایلی مثل کاهش فعالیت چین در این بازار، جنگ اوکراین و رکود در بازار ساختمانسازی، با رکود در بازار جهانی مواجه هستم. قیمت فولاد صادراتی ایران نیز تابعی از قیمت جهانی است. با توجه به رکود در بازار جهانی، توقع افزایش قیمت فولاد ایران را نباید داشته باشیم.
او در ادامه افزود: در کنار این مسئله، بازار داخلی ایران نیز با رکود روبهرو است. در بخش ساختمانی به دلیل افزایش قیمت مصالح و تورم، ساخت و ساز کاهش یافته است و تقاضا برای خرید فولاد کم شده است. خیلی از پروژههای صنعتی نیز به سرانجام نرسیده است و سرمایهگذاری هم با افت مواجه بوده است. به طور کلی مصرف سرانه فولاد در کشور رشدی را تجربه نکرده است. این مشکلات داخلی نیز، بر قیمت فولاد تاثیرگذار بوده است.
موذن زاده درباره مزیتهای صادراتی فولاد ایران نیز گفت: ایران دو مزیت در بازار رقابتی فولاد داشت. سنگآهن و انرژی ارزان. این دو مزیت در حال حاضر با چالش روبهرو است. در بحث سنگآهن، در سالهای آینده احتمالا بحرانی برای تامین آن وجود داشته باشد. علت عمده این کمبود نیز ضعف در بخش اکتشاف است. در بحث انرژی نیز سرمایهگذاریها خیلی مناسب بوده است. حاصل این عدم سرمایهگذاری قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان بوده است. قطعا با از دست رفتن این مزیتها، وضعیت فولاد ایران بحرانیتر خواهد شد.
او در پایان در خصوص علت مشکلات زنجیره فولاد گفت: مشکل اصلی زنجیره فولاد که مشکلاتی مثل ضعف در اکتشاف را در پی داشته است، نبود وحدت است. این زنجیره یک پدرخوانده میخواهد تا به این وضعیت آشفته سر و سامانی بدهد. اگر این اتفاق رخ دهد، بخش بزرگی از مشکلات زنجیره فولاد حل میشود.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست