بهروز برنا در گفت‌وگو با فولادنامه مطرح کرد:

مشاور شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران درباره جانمایی صنعت فولاد گفت: در صنعت فولاد، جانمایی مناسبی در کشور صورت نگرفته است. در واقع توسعه در این بخش بسیار بدون چارچوب بوده است.
پاشینه آشیل اکتشاف، کمبود بودجه است

بهروز برنا در گفت‌و‌گو با فولادنامه درباره مشکل کمبود سنگ‌آهن در کشور گفت: صنعت فولاد در حال حاضر با مشکل کمبود سنگ‌آهن روبه‌رو است. چالشی که دو دلیل عمده دارد. نخست آنکه در سالهای گذشته، بیشتر اکتشافات به سمت استخراج سنگ‌آهن‌های مگنتیتی بوده است که عیار بالایی داشته اند. به عبارتی، سنگ‌آهن در کشورما دستخوش حاضری خوری در بخش معادن شده است. این درحالی است که سنگ‌آهن های هماتیتی خیلی مورد توجه نبوده است.  

او در ادامه افزود: در کنار این دلیل، ما به اکتشاف در اعماق، به صورت گسترده نپرداخته‌ایم و فقط به معادن سطحی و روباز توجه کرده‌ایم. این درحالی است که اگر به اعماق توجه کنیم، با توجه به ظرفیت‌های ایران، نتیجه مثبتی خواهیم گرفت. عدم توجه به این دو موضوع، مشکلاتی را برای سنگ‌آهن کشور به وجود آورده است.

مشاور شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در خصوص مبحث اکتشاف در اعماق نیز گفت:  عقب افتادگی اکتشافات در کشور را قبول ندارم. یکی از دلایل آن وجود معادنی است که در سطح جهانی حرفی برای گفتن دارند. به طور کلی در این زمینه پیشینه خوبی داشتیم. در کنار این مزیت، متخصصان خوبی را در کشور داریم که می‌توانند در بخش اکتشاف کمک حال صنعت باشند. پاشینه آشیل اکتشاف در ایران، کمبود بودجه است. اگر می‌خواهیم به موفقیت در این بخش برسیم، باید سرمایه‌گذاری بهتر و بیشتری در این قسمت انجام دهیم.

بهروز برنا جانمایی صنعت فولاد را در کشور یکی دیگر از مشکلات این بخش عنوان کرد و گفت: در صنعت فولاد، جانمایی مناسبی در کشور صورت نگرفته است. در واقع توسعه در این بخش بسیار بدون چارچوب بوده است. خوشبختانه زنجیره فولاد امروز در ایران تکمیل شده است اما باید بپذیریم جانمایی خوبی نداشته است. مشکلی که هنوز به صورت کامل به آن توجه نشده است. به قول معروف، جانمایی صنعت فولاد با حساب و کتاب نبوده است. به طور مثال نباید یک صنعت آب‌بر را در یک بستر خشک گسترش بدهیم.

او همچنین افزود: نواحی ساحلی کشور مثل منطقه مکران، ‌می‌تواند به صنعت فولاد کشور برای توسعه و رهایی از چالش‌های آبی کمک کند. این نواحی از نظر دسترسی به منابع آبی، انرژی و بنادر، مزیت‌های بسیار خوبی دارد. اگر سیاستگذاری درستی در این خصوص صورت گیرد، می‌توان  از مشکلات جانمایی در کشور کم کند.

برنا در ادامه گفت: در بحث جانمایی باید به بحث انرژی هم توجه کنیم. در ایران با تنوع انرژی روبه‌رو هستیم. ما در ایران در قسمت انرژی فسیلی ظرفیت‌های مناسبی داریم. همینطور در زمینه‌ انرژی‌های تجدیدپذیر. ما باید صنعت فولاد را به سمتی هدایت کنیم که برای دسترسی به انرژی با مشکلات کم‌تری مواجه باشیم. اگر به مانند برخی از کشورهای منطقه بتوانیم ارتباط خوبی میان صنعت و انرژی خود برقرار کنیم، به دست‌آوردهای خوبی می‌توانیم برسیم.

برنا استفاده از توانایی‌های شرکت های دانش‌بنیان را یکی از راهکارهای حل  مشکلات صنعت فولاد بیان کرد و گفت: جای کار بسیار زیادی در صنعت فولاد برای دانش‌بنیان‌ها وجود دارد که می‌توانند در آن خودی نشان دهند. ما در بخش صنعت و معدن همانطور که اشاره شد کارشناسان و متخصصان خوبی را داریم. استفاده از توانایی آنها در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند به صنعت و معدن ما کمک کند. البته این شرکت‌ها نباید فقط از افراد آکادمیک استفاده کنند و کسانی را که با صنعت پیوند دارند را کنار بگذارند. اگر صنعت و دانشگاه در قالب دانش‌بنیان‌ها یک ارتباط خوبی بگیرند، می‌توانند اتفاقات خوبی را رقم بزنند.

 



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین